Mala kapelica u hridini u kojoj se nalazi Gospin kip datira s kraja 19. stoljeća, a nastala je (prema pričanju) ovako:

Tog ljetnog dana vladala je neopisiva žega. Naš čovjek je bio u polju, no vidjevši da se sprema nevrijeme uputio se kući.

Putem ga je sustigla velika oluja te je spas odlučio potražiti u pećini, ispod velike stijene. Od silne grmljavine zemlja se tresla. Odjednom užasan bljesak osvijetli uvalu te grom udari u neposrednoj blizini.

Čovjek opazi lijepu figuru žene u bijelom koja je bila prekrivena koprenom. Pozivala ga je k sebi nekoliko puta, no on se nije micao s mjesta. Munje su bjesnjele, a žena počne jače mahati rukama i prizivati ga. Čovjek pođe prema njoj, no ona nestane. Uto munja bljesne i veliki kamen koji je stajao nad pećinom sruši se upravo na ono mjesto gdje je on stajao.
Shvatio je da je žena u bijelom bila sama Majka Božja. Iz zahvalnosti odluči vlastitim rukama u stijeni izdubiti malu kapelicu, koju i dan danas pobožne žene pohode, naročito u svibnju i za vrijeme svetkovine blagoslova polja.

Mjesto se naziva ''Pod gormu'', a kapelica ''Gospe od gorme'' najvjerojatnije zato što je Majka Božja sačuvala našeg čovjeka od posljedica udara groma.